جشنوارهی بینالمللی قصهگویی
اجرای ۹ قصهگوی برتر جشنوارههای قصهگویی در استان یزد
مسئول کمیته غیررقابتی بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی، از افزوده شدن یک بخش تازه به این رویداد فرهنگی خبر داد که در آن، ۹ قصهگوی برتر دورههای قبل، در استان یزد به اجرا خواهند پرداخت.
مسئول کمیته غیر رقابتی جشنواره خبر داد؛
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی که امسال به میزبانی یزد برگزار خواهد شد، بخش تازهای با نام «برگزیدگان» افزوده شده است که به شکل غیررقابتی برگزار میشود.
وحید خسروی، مسئول کمیته غیررقابتی جشنواره بینالمللی قصهگویی، درباره چگونگی ایجاد بخش «برگزیدگان» توضیح داد: «ما قصهگویان و برگزیدگانی داریم که بیش از سه بار در ادوار مختلف جشنواره حضور یافته و برگزیده شدهاند. درواقع کسی که بیش از سه بار برگزیده میشود، به این معناست که تمام مراحل جشنواره را چندین بار پشت سر گذاشته و دارای تجربه کافی با سبک و سیاق مختص به خود بوده و این ارزشمند است. حال اگر بخواهیم این قصهگویان را در فضای رقابتی با سایر قصهگویان قرار دهیم، دو حالت دارد یا به دلیل اینکه سطحشان بالاتر است دیگر قصهگویان تحتالشعاع آنها قرار میگیرند و یا اینکه بسیاری از این قصهگویان دیگر رغبتی برای رقابت ندارند و دلشان میخواهد در فضایی راحتتر و بدون استرس در جشنواره، قصهگویی کنند. درنهایت طی جلسات مختلفی که داشتیم و با در نظر گرفتن نکاتی که بیان کردم، به این نتیجه رسیدیم که بخش «برگزیدگان» در جشنواره ایجاد شود.»
او در اینباره افزود: «خوشبختانه استقبال خوبی هم از این بخش صورت گرفت. بسیاری از دوستان با ما همراهی کردند، چراکه حس علاقهمندی به قصه و قصهگویی در آنها غیرقابل وصف است و همیشه دنبال کسب تجربههای تازه در این زمینه هستند. در این دوره از جشنواره، ۹ نفر از قصهگویانی که بیش از سه بار در دورههای پیشین برگزیده شدهاند، در بخش غیررقابتی حضور دارند و به اجرا خواهند پرداخت.»
این قصهگوی برتر، درباره نحوه و زمان اجرای قصهگویان غیررقابتی گفت: «بهواسطه حجم زیاد قصهها و فشردگی زمانی که داریم، این قصهگویان در مراکز مختلفِ فرهنگی استان یزد، یک روز اجرا خواهند داشت.»
خسروی با اشاره به حضور قصهگویانی از مناطق مختلف ایران در این جشنواره که هر کدام فرهنگ، گویش و سبک و سیاق خودشان را دارند، ادامه داد: «با توجه به پیشرفت فنّاوری و در دسترس بودن انواع رسانهها برای کودک و نوجوان امروز، قصه همچنان جایگاه شیرینی برای مخاطب خود دارد و لذتبخش است. معتقدم قصهگویی دارای جادویی است که تحت هر شرایطی نمیتوان آن را انکار کرد. بنابراین برگزاری چنین جشنوارهای و متمرکز کردن قصهها با رنگ و لعابهای مختلف اتفاق بسیار خوشایندی است. ما در این دوره قصهگویانی با گویشهای مختلف از سراسر ایران داریم که با لباسهای محلی خود حضور دارند که تاثیری بسیار زیاد بر نسل امروز خواهد گذاشت، چراکه هم مباحث فرهنگی را در برمیگیرد و هم مباحث اجتماعی، تربیتی و آموزشی را. بسیاری از قصهها از کهنالگوها ریشه گرفته یا فولکلور و محلی هستند که در این میان برخی از قصهگوها آنها را بازنویسی و امروزی کردهاند تا بهتر و سادهتر با مخاطبان سراسر کشور، ارتباط برقرار کند.»
بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی «قصهگویی» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از ۲۵ تا ۲۹ دی ۱۴۰۱در شهر یزد برگزار خواهد شد.